Skip to main content

Uitje Categorie: Activiteiten

Taurus World of Adventure

Nog zo’n Noord-Limburgse parel: in het plaatsje Velden aan de overkant van de Maas vindt u Taurus, familie entertainment van de hoogste plank. NEW Prison Island, een unieke combinatie tussen Escape Rooms en Fort Boyard. Adventure Golf in vervallen tempel ruïnes, een jungle met T-Rex en geheimzinnige grotten. U maakt er een tijdreis door een van de twee laserarena’s Space Flight of Stargate, of speelt een Lasergame-battle in een compleet ander tijdperk. Een van de spectaculaireste lasergame-arena’s van Europa! Kijk voor openingstijden en meer op www.taurusworld.nl.

Rozentuin de Rozenhof

Een waar rozenparadijs, is de 6.000 m2 grote Rozenhof in het centrum van het dorpje Lottum. Het is een prachtige tuin, vól met geurige en kleurige rozen en een rozen kenniscentrum. Geniet van de toprozen van Nederlandse en Duitse bodem en maak kennis met de historie, teeltwijze en alle activiteiten op het gebied van rozen die plaatsvinden. Er is een rozenfietsroute, terras en er zijn groepsrondleidingen en -presentaties over de roos.

Peelmuseum

Het Peelmuseum in Horst-America zet de klok terug tot het jaar 1900 en hier proeft u de sfeer van het harde leven en werken van de noeste peelarbeiders tijdens de turfwinning en de ontginningen van de Peel. Van Plaggenhut tot boerenkeuken: u ervaart de diep gewortelde armoede en ziet met eigen ogen hoe het er meer dan 100 jaar geleden aan toeging. In het Peelpark vindt u ook de hut van ‘Rowwen Heze”, een schaapskooi, de bijenhut, kapschuur en meer…

Meer weten? www.peelmuseum.nl

Asperges – het Witte Goud

Geniet van het Witte Goud tijdens het aspergesseizoen in Noord-Limburg. Wilt u weten waar u de lekkerste asperges koopt of waar u ze kunt eten? Misschien wilt u ze zelf wel een keer steken of zien hoe dat in zijn werk gaat. Restaurants die heerlijke aspergesgerechten serveren zijn o.a. Brasserie In de Witte Dame in Grubbenvorst, Horecacentrum De Sevewaeg en Restaurant Vitellius in Sevenum.  Kijk voor meer aspergesactiviteiten op www.visitnoordlimburg.nl

Shoppen: Venlo

Venlo is een gezellige, groene, levendige historische stad aan de Maas in Noord-Limburg. De stad heeft vele verrassende kanten met volop cultuur, kunst, recreatie, en bourgondisch eten en drinken. Het winkelaanbod met verrassende speciaalzaken in Venlo is groot. Breng er een bezoek aan hét cultuurhistorische museum van Limburg: het Limburgs Museum in de binnenstad van Venlo of neem een drankje op een van de gezellige terrassen aan De Maasboulevard.

Venlo was in de Middeleeuwen een belangrijke handelsstad en dus een gewilde prooi voor bezetters, zoals de Spanjaarden en de Fransen. De Keizerstraat herinnert aan een bezoek van keizer Napoleon Bonaparte, die op zijn paard door Venlo reed. Aan De Markt ligt het schitterende stadhuis, van waaruit je de kronkelige straatjes in de oude binnenstad inloopt. En vergeet vooral niet het prachtige Römerhuis in laat-gotische stijl uit 1490 te bezoeken op de hoek van de Kwartelenmarkt, evenals het Ald Weishoès uit het begin van de 17e eeuw.  In de directe omgeving liggen bijvoorbeeld nog het pittoreske kloosterdorp Steyl met zijn werkelijk unieke Missiemuseum en de toeristische parel Arcen met de mooie Kasteeltuinen.  Dus wij kunnen ons zomaar voorstellen dat u aan één dagje Venlo niet genoeg heeft…

In het dicht bij Sevenum gelegen Horst-centrum is het eveneens heerlijk vertoeven met een breed winkel- en horeca-aanbod. Op www.visitnoordlimburg.nl/nl/horst-aan-de-maas vindt u nog veel meer informatie over de gezellige dorpen in de prachtige gemeente Horst aan de Maas.

Nationaal Park De Maasduinen

Nóg een parel van moeder natuur op de grens van Noord-Limburg en Noord-Brabant is Nationaal Park De Maasduinen. U vindt er niet alleen ruimte en rust, maar ook een schitterend landschap om van te genieten. Heidevelden, bossen, opwaaiende stuifzanden en vencomplexen zijn adembenemend mooi. Het park leent zich uitstekend voor mooie wandelingen, fietstochten, spectaculaire mountainbike routes en ook uitgebreide ruiter- en men-routes.

Er zijn maatwerkexcursies te reserveren die begeleid worden door speciaal opgeleide Maasduinengidsen. Ook voor kinderen is er van alles te beleven, zoals lekker wandelen rondom het Eendenmeer in Nieuw-Bergen met de natuureducatieve route Eddy Eend. Rondom de Bergense schaapskooi kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar de lammetjesroute lopen en is een spannende natuurbelevingtocht uitgezet.
Voor mensen met een beperking en voor kinderwagens is er een speciale route met half verharde paden.

Kijk voor routes, reserveren en meer informatie op www.natuurparkenlimburg.nl/np/de-maasduinen

Nationaal park De Groote Peel

Van turfwinning naar vogelrijkdom

Nationaal Park De Groote Peel is een waterrijk en weids hoogveengebied. Het staat bekend om zijn talloze vogelsoorten en heeft een bijzondere geschiedenis. Overal in het landschap treft u nog steeds de kenmerken aan van de turfwinning uit het verleden. Via de zogenaamde knuppelbruggen kunt u De Groote Peel zelf helemaal te voet verkennen. Maar ook met de fiets en voor mensen met een beperking zijn de peelgebieden rondom goed te bereiken.

Er zijn diverse excursies mogelijk, voor zowel volwassenen als kinderen, zoals een Turfstekertocht, de S(Peel)se Expeditie en de Peel Ontdektocht. Ook zijn er mooie wandeltochten uitgezet waar u uren kunt dwalen en van het uitgestrekte peellandschap kunt genieten. Een gids vertelt u alles over de natuur- en cultuurhistorie van De Peel. De avondwandeling in De Peel is wel heel bijzonder en biedt magische momenten met zingende vogels, vleermuizen en andere nachtdieren.

Kijk voor routes, reserveringen en meer informatie op www.natuurparkenlimburg.nl/np/de-groote-peel

Designer Outlet Roermond

In het bekende Designer Outlet Roermond vindt u een gevarieerd aanbod aan winkels, met meer dan 200 internationale designer- en lifestyle merken als Prada, Gucci, Armani, Burberry, Guess, Diesel, Nike en Adidas, en wel 25 horecagelegenheden. U shopt er voor luxe merken met kortingen die oplopen tot wel 70%. Het Outletcenter ligt aan de rand van de historische binnenstad Roermond en is bijna het hele jaar rond geopend, inclusief de weekenden. Via het plein bij restaurant La Place loopt u binnen 5 minuten via de passage naar het gezellige centrum van Roermond. Ook hier treft u een gevarieerd aanbod van winkels, horeca en historische bezienswaardigheden aan.

Golfbaan De Peelse Golf – ‘Parel in De Peel’

Voor de liefhebbers van sporten in de buitenlucht is er de prachtige golfbaan “De Peelse Golf” aan de Maasduinenweg 1, in Evertsoord. De golfbaan is een van de mooiste banen in Nederland en heeft uitgebreide faciliteiten.
De goed onderhouden baan telt 18 holes (par 72), 2 putting greens, een 6 holes oefenbaan, gedeeltelijk overdekte driving range, goede handicart voorzieningen, lockers, een clubhuis, Restaurant ‘Hole 19’ met traplift naar terras en een professionele golfschool.
Reserveren is nodig en kan via tel. 077-4678080 of via de pagina Teetime op hun website www.depeelsegolf.nl

FEC Sevenum – (Tijdelijk niet beschikbaar i.v.m. brand)

Voor een ongekend scala aan activiteiten kun je het Fun & Entertainment Center aan de Midden Peelweg 7 in Sevenum bezoeken. Binnen luttele minuten van De Schatberg op loopafstand te bereiken.

Bekijk de activiteiten:

Fun & Entertainment Center Sevenum is in november 2022 getroffen door een grote brand. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de wederopbouw. ABC Restaurant Sevenum is al geopend. De lasergame, hyperbowlingbanen én het terras buiten met uitzicht over het zwemmeer van De Schatberg heropenen vanaf juli 2023. Naar verwachting wordt er in het najaar een nieuwe minigolf activiteit geopend.

Kijk voor updates, activiteiten en reserveren op www.fecsevenum.nl

  • 1
  • 2